Η Βίλα Βηθανία

Η Βίλα Βηθανία έχει πίσω της μια ιστορία αρκετών δεκαετιών.

Δημιουργείται ένα συναίσθημα μαγικό, όταν σε φιλοξενεί ένα διατηρητέο κτίριο.

Η Βίλα είναι ένα υπέροχο πέτρινο κτίσμα, που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1930, και  στέκεται μέσα στον ιδιόκτητο κήπο της, εκτάσεως 5 στρεμμάτων.

Μοιράζεται την ίδια αρχιτεκτονική με τις δύο γειτονικές της βίλες, ενώ και οι τρεις μαζί αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της Αίγινας.

Μετά από πολλές αλλαγές ιδιοκτησίας και χρήσεων, η Βίλα Βηθανία ανοίγει και πάλι τις πόρτες της, έχοντας αναπαλαιωθεί πλήρως. Η ανακαίνιση ολοκληρώθηκε  το 2013, με σεβασμό στην ιστορία της και την αισθητική της εποχής που αντιπροσωπεύει. Ταυτόχρονα, έχει αποκτήσει όλους τους σύγχρονους εξοπλισμούς, ώστε να προσφέρει άνεση και ευχάριστη διαμονή στους φιλοξενούμενους της.

Διατίθεται, για να φιλοξενήσει στους ωραίους και ευχάριστους χώρους της, τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Η ήρεμη ατμόσφαιρα και η τοποθεσία της βίλας, την κάνουν τον τέλειο προορισμό για οικογένειες.

Η θέση της Βίλας Βηθανία είναι πραγματικά προνομιούχα.

Η Βίλα είναι κτισμένη στον παραλιακό δρόμο, που οδηγεί προς στην Πέρδικα, στην νότια πλευρά του νησιού και απέχει μόλις πεντακόσια μέτρα από το λιμάνι της Αίγινας.

Βρίσκεται δίπλα στη γεμάτη ζωή αγορά της πόλης, με τα εστιατόρια, τα καφέ, και τα πλήθος άλλων εμπορικών καταστημάτων της, και απέχει λίγα μέτρα από το θερινό σινεμά ‘Ακρογιάλι’.

Απέχει μόλις είκοσι μέτρα από τη θάλασσα, από την οποία την χωρίζει ο δρόμος. Οι ένοικοι της Βίλας έχουν τη μαγευτική θέα του Σαρωνικού απλωμένη μπροστά τους, και μπορούν να απολαύσουν την άνεση και ησυχία του χώρου γύρω από το οίκημα (5 στρέμματα κήπος).

Οι χώροι της Βίλας

Η Βίλα Βηθανία αποτελείται από δύο ορόφους, περίπου 200 τ.μ. ο καθένας.
Ο κάθε όροφος έχει την δική του ανεξάρτητη είσοδο, αλλά υπάρχει και εσωτερική σύνδεση με σκάλα.

Η βίλα είναι επιπλωμένη με γούστο, με αισθητική που παραπέμπει περισσότερο στο στυλ της εποχής που κτίστηκε, χωρίς, φυσικά, να λείπει τίποτα από τις ανέσεις που προσφέρει η τεχνολογική εξέλιξη των ημερών μας. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν κλιματισμό και θέρμανση, ενώ υπάρχει συνεχώς διαθέσιμο ζεστό νερό.

Επάνω όροφος

Ο επάνω όροφος αποτελείται από τρία υπνοδωμάτια. Τα δύο από αυτά διαθέτουν φανταστική θέα του Σαρωνικού, με τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα του. Το τρίτο υπνοδωμάτιο, έχει παράθυρο με θέα προς τον κήπο της βίλας. Κάθε υπνοδωμάτιο διαθέτει υπέρδιπλο κρεββάτι, μια ευρύχωρη ντουλάπα και ένα γραφείο. Υπάρχει καθιστικό, μεγάλη κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη, ένα μεγάλο μπάνιο με μπανιέρα, καθώς και ένα μικρότερο WC.

Ο επάνω όροφος διαθέτει επίσης δύο μεγάλες βεράντες, τη μία στην είσοδο του σπιτιού, με μοναδική θέα στο γαλάζιο του Σαρωνικού, και την άλλη στο πίσω μέρος της βίλας, που βλέπει  στους πανύψηλους φοίνικες.

Κάτω όροφος

Ο κάτω όροφος αποτελείται κι αυτός από τρία υπνοδωμάτια, το καθένα με υπέρδιπλο κρεββάτι,  μια ευρύχωρη ντουλάπα και ένα γραφείο. Υπάρχει ένα μεγάλο καθιστικό χωρισμένο σε δύο χώρους, μια άνετη κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη, ένα μεγάλο μπάνιο με μπανιέρα και ντους, καθώς και ένα διπλό WC.

Από το σαλόνι του κάτω ορόφου υπάρχει άμεση πρόσβαση στον εξωτερικό πλακόστρωτο χώρο, κάτω από τη σκιά των φοινικόδεντρων.

Ο Κήπος

Στον κήπο υπάρχει πισίνα, για αποκλειστική χρήση από τους ένοικους της βίλας, η οποία διαθέτει και ένα τμήμα για μικρά παιδιά. Γύρω από την πισίνα υπάρχουν ξαπλώστρες με χαμηλά τραπεζάκια, καθώς και τραπέζια με καρέκλες.

Ο κήπος έχει πολλά και διάφορα δέντρα και, φυσικά, πολλές φιστικιές, το κατ’εξοχήν δέντρο του νησιού.

Υπάρχει επίσης μια μεγάλη ποικιλία σε λουλούδια και θάμνους, καθώς και ένας μεγάλος αριθμός φοινικόδεντρων, που πραγματικά στολίζουν τον κήπο.

Στον κήπο της βίλας υπάρχουν δυο μικρά κτίσματα. Το ένα από αυτά είναι ξενώνας (η χρήση του δεν περιλαμβάνεται στην τιμή), το δεύτερο αποτελεί βοηθητικό χώρο, για τις ανάγκες της βίλας.

Ο κήπος μπορεί να φιλοξενήσει μικρά ζώα, για αυτούς που δεν μπορούν να τα αποχωριστούν κατά την διάρκεια των διακοπών τους. Προϋπόθεση αποτελεί, να έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση, που θα μειώσει το ρίσκο παραπόνων από τους γείτονες!

Πρόσβαση

Η πρόσβαση στην Αίγινα γίνεται δια θαλάσσης, από το λιμάνι του Πειραιά. Υπάρχει τακτική συγκοινωνία από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στο λιμάνι του Πειραιά  με τρένο, λεωφορείο ή ταξί. Από εκεί, τακτικά δρομολόγια επιβατικών πλοίων γίνονται προς και από την Αίγινα. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 1,5 ώρες.

Υπάρχουν επίσης Ιπτάμενα Δελφίνια, που πραγματοποιούν τακτικά δρομολόγια, των οποίων η διαδρομή διαρκεί περίπου 45 λεπτά.Φτάνοντας στο λιμάνι της Αίγινας, υπάρχουν διαθέσιμα ταξί, για να πραγματοποιήσουν την μικρή διαδρομή μέχρι τη Βίλα.